About Me

My photo
Skudai, Johor Bharu, Johor, Malaysia
address me as "Iz". 25. student life has ended 2 years ago. working. NPI engineer. Qualified HERBALIFE distributor. -Prepares for the worst yet hopes for the best-

Saturday, July 21, 2012

SI ZERO & SI HERO

Assalamualaikum :)


Lama tak update... Actually last week Iz and colleague Iz, Husna ada pergi satu event kat Gambang Resort, Pahang. Jom cekidout!


...
..
.


Zero to hero. Iz tak nak cerita banyak. Sebab nak korang pergi sendiri, rasa sendiri if you are really interested. Sangat best. Lepas ni memang Iz nak pergi lagi. =)


6 Julai 2012, Jumaat


Iz & Nana  gerak dari JB pukul 11.30 malam lepas hanta full set Herbalife loose weight program pada Sara (my childhood bestfriend)..childhood!!yeke?? haha
Tak sabar nak tengok perubahan pada Sara. Excited!!
Sebab da malam sangat, so singgah Segamat dulu untuk beradu..haha
Act. memang plan nak rehat kat segamat dulu n then hari Sabtu pagi baru gerak ke Gambang. Lupa plak..Segamat ada rumah nenek Iz. Mula2 Iz yg drive. Tapi disebabkan kadar keletihan mengatasai kadar eksaited, so terpaksa upah co-pilot jadi driver. Tapi yang peliknya, bila Iz jadi co-pilot, tak ada la pulak mengantuknya... 


And nak cerita satu kisah lawak.. Sampai kat Yong Peng, ada road block selepas keluar dari highway Segamat. Tiba2 Nana cakap


"cepat buat2 mabuk!!"
...."motip???"



hahahahahaha..


ok kelakar tak? tak kan? =p


Kitorang sampai Segamat pukul 2 pagi. Jenuh gak la tunggu orang bukak pintu sebab nenek Iz da tidurrrr...
Dapat masuk rumah, terus tidur tak ingat apa...haha


7 Julai 2012


Huwaaaa.....tau tak kitorang bangun lambat??
Pukul 5.30 baru bangun...Dari Segamat ke Gambang takes lebih kurang 2jam selalunya..
Plan nak bangun pukul 4.30, siap2 then gerak pukul 5.30.. Tapi plan da delay 1 jam tau dak!! huwaaa lintang pukang gak laaa pagi tu.. At last, gerak lepas subuh gak dalam pukul 6.30 pagi -.-
Sampai Gambang pukul 8.10 pagi. Iz bayangkan tengah ride ER6 from Segamat to Gambang so sebab tu boleh cepat sampai... haha


Jom la tengok gambar...hehehehe

Nana, si photographer tidak berbayar =p
Malam tu pulak kitorang ad dinner dengan theme masquerade night..hehe

Nana on Masquerade night

Nana with Kak Effa

-.-

Hihihi...
Then lepas dinner tu kitorang ad meeting bersama upline kepada upline kepada upline Iz..haha banyak sangat upline..senang cerita meeting bersama team... Head of the meeting is Maryam.. Maryam ni da 4tahun dalam herbalife and sekarang ni tak taw la da level berapa..tapi syok wooo...
Umur baru 24tahun, dah kahwin, da ada baby yang comel si Umar, dan yang paling bes income Maryam sebulan sekarang ni 80K!!!!!!!
Huwaaa...nak jugakkk =')
Iz belum dapat income lagi..But Insyallah next month Augst 12 Iz akan dapat rasa first income..hehehe
Thank you Allah, thanks Raihana my great coach sebab banyak tolong Iz.... =)


Malam tu kitorang share our story among us..macam mana boleh join herbalife...kenapa join herbalife..ada yg nak sihat ada yg nak jana income dan macam2 lagi...dan sebelum balik tu kami bersalam-salaman...and bila Iz salam Maryam tiba2 Maryam cium tangan Iz...Iz terus macam Oh my god!!!!
aku ni nampak tua sangat ke?? hahahahaha...no act sebab Maryam tau how old I am okies...xnk mengaku tua lettuw...hahaha...
Tapi Iz tak ada ambil gambar masa meeting malam tu... Kalau nak tengok gambar Maryam scroll lagi kat bawah ni...

Sebelum tu Iz nak share apa yang Iz da achieve dengan Herbalife ni:


1. Iz ada period pain (senggugut) yg sgt kronik...dlu mase study slalu ponteng kelas sbb sakit yg amat sangat sampai da kerja pon sama gak sakitnya cume Iz pilih utk baring kt surau instead of ponteng kerja..hehehe...sebab bile senggugut Iz tak boleh duduk (kena baring je)...lepastu rasa macam nak muntah n ad back pain yg sangat teruk..selalu call mak kt JB time tu Iz kt melaka semata2 nak cakap sakit senggugut sambil tahan sakit dan menangis keluar air mata..hehehe...hanya Allah je la yg tau rasa sakit tu... then kebetulan 2 weeks after consume herbalife Iz dtg period..datang period pon tanpa disedari sebab tak rasa sakit langsung!! selalunya masa period tu iz akan sedar sebab rasa sakit yang amat sangat...tapi kali ni memang tak sakit langsung...alhamdulillah =)


2. Gain weight...tau x berat Iz 39kg je sebelum minum herbalife??hhehehe...
then selepas sebulan berat Iz naik 2kg...alhamdulillah..ok la tu...herbalife ni bukan utk org yg nk loose weight je..yg gain weight pon boleh ok?? cuba tengok gamba kak seri kat bawah ni. kak Seri ni baru consume herbalife 1 bulan 5 minggu tapi da loose 8.6 kg!!sebab kak seri bagus, ikut cakap coach dan tak ngelat. 



Tengok hebat tak kak Seri? Boleh trun 8.6 kg dlm mase 1 bulan 5 hari je!! walaupun belum dpt berat ideal lagi, tapi Iz yakin if Kak Seri konsisten Kak Seri boleh turun lagi banyak dari sekarang. Chaiyook kak Seri!!
Nampak tak Kak Seri punye muka da kecik skit? tangan dan kaki pon da kecik. Kak Seri kata semua seluar Kak Seri da longgar da...and yg paling best Kak Seri kata husband Kak Seri pon puji Kak Seri dah nampak lain..hehehe


3. Jerawat dah berjaya dihapuskan! hehe...siapa2 yang kenal Iz masa zaman kt U dulu mesti tau betapa teruknya masalah jerawat Iz sebab sistem perkumuhan dan pencernaan tak bagus... x percaya?
ok tengok pic kt bawah ni...

Haha..teruk gile muka Iz..sampai ambik gambar pon rasa nak marah je...tapi lepas muka da ok muka gedik nak senyum je...hahaha

OK gamba kat bawah ni gambar gedik lepas balik dinner sebab masa dinner tak puas ambik gambar...masing2 tak ada mood nak bergambar sebab tengah pk makanan habis kalau tak beratur cepat..haha buruk sungguh perangai =p



Assalamualaikum. Ahlan Wasahlan =p




Haaa...tengok..muka da tak ada jerawat.. Pakai bedak nipis je pon da cukup berkeyakinan tinggi untuk pergi dinner
hehehe 
8 Julai 2012, Ahad



Last day in Gambang. Sempat snap view dari apartment pagi sebelum check out. Tenang je rasa dan sangat sesuai untuk bercuti..hehe
View from our apartment

Inside

Syooookkk...tapi tak dapek den nak meraso ehhhh :'(

Have you had your shake today?
=)

Lecture

Maryam and I... Not to forget his cute son Umar yg sedang tidur. hehe lena je dia tidur mak dia kendong sana sini. Time ni Maryam da macam artis. wanted. semua orang nk ambil gambar dengan Maryam. Nilah Maryam yg iz citer tadi tu...korang boleh bayangkan tak Maryam salam Iz cium tangan?? haha..macam da terbalik pula...nk add gak..kulit Maryam sgt cantik...sebab minum Herbalife! ^_^ dan yg paling best income Maryam sebulan RM 80, 000 woooo

Nana dan Maryam 

masquerade. zero. hero. 

From left: Ira, effa, me & Nana
jumpa lagi next zero to hero =). This is our team. 
The next zero to hero is on Nov or Dec. Tak sabar nak tunggu the next event. Kali ni nak bawak team Iz pulak pergi... =)


Kami bergerak pulang pukul 8 malam dari Gambang lepas meeting dengan Maryam & the team. Lepas tu hujan lebat menggila malam tu sampai tak nampak jalan langsung n terpaksa berhenti sekejap kt oil & gas station. Singgah segamat jap jumpa nenek dan makan (makan mesti tak boleh tinggal..hehehe) lepastu gerak balik JB. Kami sampai JB pukul 3 pagi dan keesokannya perlu bekerja. Tapi kami tetap bersemangat dan bertenaga dengan herbalife...hehehe


Last but not least...semoga korang terhibur dgn video promo dari kami (sila tutup mata kerana anda pasti termuntah melihat kegedikan kami) =ppp

video

No comments:

Post a Comment